Mitä sinun tulee tietää painonpudotuksesta?

Tässä on erään asiakkaani painonseurantaa. Lähtöpaino oli 112kg ja nyt 97,2 kg. Painoa pudonnut siis yhteensä -14,8 kg. Vyötäröstä ja rinnan ympärys -15 cm ja reidet -4cm jne.

Ja miten? Syömällä fiksusti ilman mitään kikka kolmosia ja vippaskonsteja. Unohdettu, että oikotietä onneen ei ole olemassa ja joka sellaista lupaa niin puhuu ja lupaa liikoja!

Asiakkaan painonseurannasta kaaviota

Asiakas enemmän kuin tyytyväinen!

1. Muuta ravitsemustasi pysyvästi – Ei hetkellisesti

Unohda siksi kaikki jojoilua aiheuttavat dieetit, hetkelliset vippaskonstit ja turhat ja kalliit lisäravinteet.

Tarkista siksi, että ravitsemus on varmasti kunnossa ja opettele syömään! Jos et tee tätä, niin et tule myöskään pitämään saavutettuja tuloksia myöhemmin, vaan valitettava fakta on, että sitä on todella helppoa palata takaisin samaan vanhaan. Meillä, kun ei vanhat tottumukset mihinkään katoa, ne vain voivat muuttaa muotoon ja tilalle voi oppia uusia asioita!

Jos siis todella haluat muutoksia, tuloksia, niin et voi yksinkertaisesti jatkaa samaa linjaa. Jos jatkat, mikään ei tule myöskään muuksi muuttumaan!

Jos mitään ei muuta, ei voi saavuttaa parempaa terveyttä, lisätä energiaa ja ajatella, että asiat paranevat itsestään. Painokaan ei putoa, jos ei tee asialle mitään!

2. Unohda matematiikka

Kaloriteoria. Toimii ja ei toimi. Isolle osalle ei toimi, väitän näin ja perustan tämän asiakkaiden saavuttamiin tuloksiin jne. Tänä vuonna asiakkaani ovat pudottaneet yhteensä lähes -700kg rasvaa pois kehoistaan! Jotain faktaa tämän pohjalta on siis olemassa 😉

Toki kcal on kcal, mutta painonpudotus on paljon muuta kuin pelkkää kalorien kyttäämistä ja kalorivajetta. Ihminen, kun ei ole mikään robotti, kone, eikä kaloriteoria, laki toimi kaikkien kohdalla ja elimistössä samalla tavalla

Ilman matematiikkaa, ruokien punnitsemista kyllä laihtuu. Pointtina ei ole tällöin kuin saada ravitsemuksen perusasiat kondikseen ja syödä sopivia annoskokoja, sopivalla koostumuksella (tämä taas sitten yksilöllistä ja mikä sopii toiselle, ei sovi kaikille!)

3. Stressi ja vähäinen uni on painonpudottajan painajainen

Liikaa stressiä ja liian vähänä unta, lepoa ovat esteitä painonpudotuksen tiellä. Jos keho on stressitilassa, niin tekisipä sitä mitä tahansa, niin asioiden toteuttaminen on todella haastavaa. Siksi elämäänsä kannattaa punnita, pohtia ja opetella hallitsemaan stressiä, unta, ja poistaa sterssiä aiheuttavia asioita elämästään (liittyipä se mihin tahansa) tämä jo puhtaasti oman hyvinvoinnin suhteen muutenkin, ilman laihduttamista.

4. Kuuntele kehoasi!

Sairastelut, lihaskivut, painon laskun hidastuminen tai totaalinen stoppaaminen kertoo siitä, että kaikki ei ole kunnossa kehossa. Elimistön oireet kertovat kyllä todella paljon, kun tavoite on pudottaa painoa! Yleensä nämä oireet voivat olla merkki ylirasituksesta. Silloin kannattaisi höllentää tahtia, ei lisätä kaatua, eikä vähentää ruokaa, vaan ennemmin syödä sitäkin runsaammin, että keho jaksaa…

5. Painonlasku ei ole koskaan lineaarista!

Kun haluat pudottaa painoa, niin muista, että paino ei laske lineaarisesti alaspäin! Joskus paino voi olla paikallaan useita viikkoja ja paino vakiintua uuteen painoon. Tämä ei tarkoita, että tällöin tuloksia ei tule! Kuitenkin jos 2 viikkoon ei ala tuloksia tulla!, niin asioita pitää tarkentaa ja tarkastella ihan vaikka sitä arjen syömistä ja miten toimii arjessa jne.

6. Laihduttaessa paino sahaa ylös ja alas.

Painossa voi siksi tapahtua muutoksia suuntaan jos toiseen. Tähän vaikuttaa +1000 asiaa. Jopa se, että millä mielellä puoliso on ollut tänään, onko täysikuu, nousi vasemmalla vai oikealla jalalla ylös sängystä jne… (tämä kärjistettynä 🙂 Paino voi kuitenkin vaihdella jopa 1-2 kg välillä ja se on ihan normaalia! Se vain täytyy ottaa huomioon laihduttaessa…

7. Laihduttaessa muista, että paino ei kerro aina kaikkea!

Voit laihtua, mutta mistä laihdut on täysin eriasioita. Lihasmassaa ei kannata polttaa, siksi painossa vähempi ei ole aina parempi, mutta ylipainokaan ei ole terveellistä

Mitat, sentit, vyötärönympärys jne, kertoo enemmän kuin vaaka! Siksi vaakaa ei voi tuijottaa sokeasti, etenkin jos tekee lihaskuntoharjoittelua tavoitteellisesti!

Siksi kaikki painonpudotus ei ole ihmiselle hyväksi, etenkin jos sitä tekee väärin, väärillä metodeilla jne.

Tärkeää on myös ymmärtää, että lihaspainaa enemmän kuin rasva. On ihan täysin eriasia olla -5 kg vaa´alla, kuin näyttää -5 kg laihemmalta.

8. Lihasmassa lisää ja tehostaa aineenvaihduntaa

Kyllä näin on, mutta se että saat +1kg lisää lihasta, ei vielä kuitenkaan merkittävästi tehosta aineenvaihduntaa, kuitenkin riittävän paljon, että esim pysyvämmästä painonhallinnasta tulee varmempaa ja auttaa rasvanpoltossa! Lihaskuntoharjottelua kannattaa siksi kuitenkin tehdä aina kun laihduttaa, ainakin jollain muotoa

9. Onko oikeaa ja väärää tapaa laihduttaa?

Kyllä jos poltat lihasmassaasi, niin se on väärä tapa! Se ei edistä terveyttäsi, enemmän vain vaikuttaa negatiivisesti siihen! Siksi oikea ruokavalio on kaiken perusta ja a ja o!

Kaikilla ruokavalioilla voi laihtua. On vaikka munakuurilla monta kuukautta tmv. Kaikilla ruokavalioilla ei kuitenkaan voi samanaikaisesti kasvattaa lihasmassaa, tukea aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa!

Tuloksia osoitteesta www.anttirossi.fi

Ps. Jos sinulla on käyttämättä liikuntasetelejä, niin verkkokaupastani löydät lahjakortit pukinkonttiin ja voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksuvälineillä 😉 

Muista myös ilmaiset ladattavat ohjeet ja kotitreeni ohjelma naisille 😉

Paina ja lataa tästä! Paina ja lataa tästä!

Paina ja lataa tästä!