Mikä salitreenaamisesta tekee niin siistiä, että salille lähtee viikko viikon jälkeen, vuodesta toiseen, eikä treenejä jätetä välistä vaikka mikä olisi?

Miksi käydä sitten kuntosalilla? Tässä muutamia syitä.

1. Elämänlaatusi paranee potenssiin 10

Miltä parempi suorituskyky tuntuisi? Jaksaisi tehdä asioita tehokkaammin ja jopa niin tehokkaasti, että olo olisi kuin oman elämän supersankarilla.

Kuntosalilla käymisen hyöty ei näy vain siinä, että jaksaa nostaa paljon rautaa maasta tai on fyysisesti niin vahva, että pianon kantaminen kahteen pekkaan kerrostalon portaita pitkin 8 kerrokseen ei ole temppu eikä mikään.

Kokonaishyöty heijastuu suoraan elämän muihin osa-alueisiin. Keho ei koskaan voi olla liian vahva. Eikä se voi sellaiseksi koskaan tulla. Voimaharjoittelu tekee kehosta vahvan ja sellaisen, että lihakset toimivat taloudellisemmin.

Käytännössä voimantuotto paranee ja jaksaa arkisia asioita huomattavasti paremmin. Sellainen heikkouden tunne häviää kehosta ja se on jo todella siisti tunne, kun voi kokea vahvuutta.

2. Tasapaino paranee

Huomaat, että pysyt paremmin pystyssä. Kuntosaliharjoittelun hyöty näkyy parantuneena kehonhallintana. Yhdistettynä voimaan se parantaa tasapainoa ja vähentää loukkaantumisriskiä salin ulkopuolella.

Motoriikkaa ja koordinaatiota voi myös kehittää omana osa-alueenaan. Treenaamisen, kun ei tarvitse rajoittua pakaran hinkkaamiseen tai paljonko hauiksen ympärys on. Sali antaa lopulta ympäristönä rajattoman mahdollisuuden liikkua ja harjoitella.

3. Voit parantaa kehonkoostumusta

Keskivartaloa, rintaa, pakaraa, hauista vahvemmaksi. Kroppa kiinteytyy, rasvaa palaa ja lihasmassaa kehittyy. Tämä vaikuttaa positiivisesti kehosi ulkomuotoon niin, että vastakkainen sukupuoli vain huokailee ihastuksesta.

Jokainen itse tosin määrittää rajansa ja paljonko haluaa ”bodata”, kun salilla käy kehonmuokkaus mielessä. Toiset tykkää muhkummasta, kun taas toiset vähemmän muhkusta.

Olkoot syyt sitten salilla treenaamiseen mitkä, niin kaikilla siellä on tilaa olipa sitten iso, pieni tai jotain siltä väliltä!

4. Selkä- ja niska hartiaseudun kivut vähenevät

Iso merkittävä salilla treenaamisen hyödyistä on selkä ja niska hartiaseudun kipujen väheneminen.

Toki jos treenaat väärin, ylitreenaat, kuormitat kehoasi yksipuolisesti ja unohdat tärkeät tukilihakset, niin vaikutus on ihan toinen.

Oikein treenatessa vastaavasti niskan, selän, pakaroiden, takareisien lihasten vahvistaminen vaikuttaa koko kehon fyysiseen hyvinvointiin.

Saliharjoittelun avulla voit vahvistaa kehoasi, kuntouttaa ja ennaltaehkäistä mahdollisia loukkaantumisia.

5. Itsevarmuus

100 kiloa on aina 100 kiloa. Olipa kyseessä penkkipunnerrus levytangolla tai jalkakyykky, niin 100 kiloa on 100 kiloa ja se on paljon se!

Muistatko, kun asetit tavoitteeksi jossain liikkeessä nostaa ennätyksen? Mikä fiilis oli, kun onnistuit rikkomaan ennätyksesi?

Palkitsiko onnistuminen? Mahdollisesti sait kehua baarissa, kun kysyttiin kuuluisa kysymys ”paljonko penkki”, ylpeänä tähän no ”100kg menee” 😀

Salilla onnistuminen kasvattaa luonnetta, lisää itsevarmuutta onnistumisten kautta ja henkinen kapasiteetti kasvaa!

Saliharjoittelu voi tehdä sinusta vahvemman ihmisen koko elämässä. Vahva keho, vahva mieli ja lihaksikkaampi vartalo näkyy kaikkialla. Sen saman driven joka on salitreenaamisessa, kun voi siirtää muuhunkin elämään ja jos pärjäät salilla väitän, että pärjäät kyllä muutenkin.

6. Stressin purkua

Saliharjoittelu voi toimia hyvänä keinona stressiä ja elämän paineita. Hyvä ja napakka treeni oikeaan paikkaan ja oikein annosteltuna on halpa psykiatri!

Tiedän monia ihmisiä, että jos eivät olisi treenanneet, kun elämässä on ollut vaikeaa, niin eivät välttämättä kävelisi täällä enää meidän kanssa.

Salilta tullessa on kyllä lähestulkoon aina hyvä olo, menipä sinne väsyneenä, kiukkuisena tai mieli maassa. Kun saa purkaa stressin ja paineet rautoihin, jää ne asiat myös usein salille!

Treenaaminen on aikaa itsensä kanssa tai miksei yhdessä kaverien, mutta tekipä sitä yksin tai yhdessä on se omalla tavallaan aina terapeuttista!

7. Terveysvaikutukset

Saliharjoittelu alentaa verenpainetta ja lisää verisuonien elinikää. Vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Sokeriaineenvaihdunta paranee ja riski sairastua tyypin 2 diabetekseen pienenee tulee mahdolliseksi lisääntyneen lihasmassan ja vähentyneen rasvamassan takia. Riski sairastua kaiken maailman elintasosairauksiin pysyy paremmin kurissa.

Luut vahvistuvat ja näin kestävät kovempaa rasitusta ja riski sairastua osteoporoosiin (luukato) pienenee. Yleisesti voit pidentää omaa eliniän odotettasi.

Eikö olisikin siistiä sitten 90 vuotiaana, että voisi vielä mennä salille ja vetää vaikka maasta vielä 100 kg, eikä tarvitsisi käyttää rollaattoria vaan voisi pärjätä vielä vanhanakin omillaan ilman laitospaikkaa?

Mielestäni siinä olisi tavoitetta kerrakseen kenelle tahansa!

8. Unenlaatu paranee

Saliharjoittelu parantaa unenlaatua. Kun treenaat lihakset haluavat myös levätä ja pistävät aivotkin tekemään niin. Samalla, kun nukut onnellista prinsessan tai prinssin unta lisäät omaa hyvinvointia, kehosi palautuu, ehkäiset masennusta ja pidät itseäsi paremmassa kunnossa.

Tässä oli nyt muutamia asioita joiden takia suosittelen sinulle saliharjoittelua tai ainakin kokeilemaan sitä!

Eli jos sinä vielä nyhjäät siellä kotona sohvalla ja mietit pitäskö lähteä salille, niin ehdottomasti!

Click here to subscribe