fbpx

Tykkää ja jaa!

Mikä siinä oikein on? 9/10 epäonnistuu pitämään tulokset yllä dieetin jälkeen? KYLLÄ.. juuri sen dieetin jälkeen – jonka piti olla niin onnistunut?

Dieetin jälkeen tapahtuukin paluu entisten ja vanhojen tottumusten pariin?

Jos olet juuri se ihminen siellä ruudun toisella puolella, joka aloittaa aina uudelleen ja uudelleen jonkun laihdutuskuurin, etkä saa aikaan pysyviä tuloksia, lue tämä!

Dieetti helppo?

Dieetti voi kuulostaa tosi helpolle ratkaisulle.

Lisäksi asia johon jaksan panostaa tietyn hetken.

Vaikkapa 5 viikkoa? …Tai pidempään.

Näitä 5 viikon dieettejä on netti täynnä ja on vaikka millaista pikalaihdutusta, kuuria jne.

Elämässä ei kannata olla laput silmillä. Katsella maailmaa putken läpi. Lappujen ja putken ulkopuolella on usein niitä hyviä juttuja.

Dieetti alkaa

Dietin alussa asenne voi olla se, että: ”Nyt muuten vedetään täysillä ja tehdään” – oikein, niin kannattaa tehdäkin, kun päättää tsempata.  Kannattaa yrittää!

Samalla tämä ajatus luo helppouden tunteen:

”Mun ei tartte olla nyt kuin vain tämä 5 viikon jakso tässä mukana”.

Pystyn takuulla tähän. Tämä on vain 5 viikkoa!

Dieetti on aikajänne johon panostetaan… SITTEN tapahtuu, että 5 viikkoa jaksoi vetää – tuloksiakin tuli…

Dieetin jälkeen unohdetaan koko homma ja kilot tulevat korkojen kera takaisin.

Unohdit siis dieetin heti kun se päättyi? Ei hätää, olet monen muun kanssa samassa veneessä. On yleistä, että kun dieetti päättyy, vanhat tottumukset ja ruokailutottumukset palaavat nopeasti, ja niiden myötä myös kilot…

Tähänkin on olemassa ratkaisunsa. Tässä maksuttomassa oppaassa saat lisää tietoa ravitsemuksesta, rasvanpoltto ja painonpudotuksesta. Miten asioita kannattaa tehdä fiksusti…Ilmainen opas tulokselliseen treenaamiseen

Älä hukkaa aikaa ja energiaa etsimällä vastauksia eri lähteistä, lataa opas!

Sitten seuraa pettymys, ja äääh… tässäkö tämä oli? Eihän tämä toiminut? No ei tietenkään toimikaan ja etenkin, kun palataan takaisin vanhaan ja tuttuun ”normaaliin”

Tulokset ja nopeat sellaiset voivat motivoida todella paljon! Entäs sitten jos tulokset näkyvät hitaasti? Se voi tuntua pitkästyttävälle tässä kiireisessä maailmassa. Ei jakseta odottaa, koska muutoksia halutaan nopeasti!

Eikä jakseta sitoutua, kuin 5 viikoksi. No onhan se 5 viikkoa toki ajatuksenkin tasolla helpompaa kuin koko loppuelämän kestävä ravitsemus? Itsekuri ja tsemppi riittää sen 5 viikkoa vaikka jääpaloja syöden?

Entäs jos tähän vaakakuppiin lisättäisiin mukaan loppuelämän hyvä olo, sen 5 viikon sijasta? Voisiko tämän ajatuksen myydä sitten sinulle paremmin? 

Opettele syömään! 

Oletko koskaan miettinyt, että entäs jos ruokavalio olisi kunnossa muulloinkin, kuin vain tietyn dieetin ajan? Silloinhan ei tarvitsisi edes aloittaa mitään dieettiä! Silloin ei myöskään tarvitse palata enää takaisin vanhaan! 

Eikö olisi fiksumpaa, että opettelisi syömään terveellisesti ja riittävästi? Toki se voi viedä enemmän aikaa, mutta sitä kautta voi rakentaa pysyvyyttä, eikä sitä jatkuvaa jojoilua ja hyppäämistä ruokavaliosta toiseen muuttuvien trendien ja hypen sijaan. 

Pysyvät tulokset kun edellyttävät, että ruokavalio on aina kunnossa ja kun se on kunnossa, mahdollistaa se sopivan joustamisen, kuten vaikkapa jouluna herkuttelun.

Käytännössä ei olla enää siis dieetillä, mutta pidetään yllä järkevää perusrunkoa joka sitten elää ja mukailee sopivasti tilanteiden mukaan.

Tätä kautta voidaan rakentaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ilman turhaa stressiä syömisistä! Painokin muuttuu suotuisaan suuntaan, keho timmiytyy, rasvaa palaa jne, jo ihan sillä että lopettaa dieeteillä jojoilun! 

Ruoan pelko? 

Edelleen on harmittavan yleistä, etenkin naisilla, että viikot vedetään kitukuuria ja kärvistellään jopa todella matalilla kaloreilla. Sitten kun viikonloppu koittaa tankataan surutta. Tämäkin on omalta osaltaan jojoilua. Tästä itsensä kiduttamisesta seuraa vain se, että ruokailemiseen ei rakennu tasapainoista suhdetta ja alkuviikon kiduttaminen kärvistelemällä ja viikonlopun mättäminen saa viikkotasolla kalorit nousemaan vain korkeammalle.

Tavoitteena voi olla laihtua, mutta tällä kaikella sabotoi oman onnistumisensa.

Tärkeää olisi syödä joka päivä monipuolisesti ja riittävästi ja sitten kaikki muu on vain kivaa extraa arjessa. Tällöin ei myöskään tarvitsisi stressata jokaista suupalaa ja kokea pelkoa syömistä ja lihomista kohtaan.

Ruoan määrä ei itsessään edes kerro sitä paljonko kaloreita tulee. Valinnat taas vaikuttavat tähän ja, että syöminen ei ole tasapainossa. Ja jos kärvistelee niin usein siitä seuraa, että valinnat eivät sitten lopulta ole kokonaisuuden kannalta fiksuja kuitenkaan… ja tulee syöneeksi enemmän kuin pitäisi.

Miten päästä eroon syömiseen liittyvästä lihomisen pelosta? Miten oppia hallitsemaan nälkää ja oppia syömään riittävästi… näihin ja moneen muuhun asiaan voit löytää vastauksesta tästä oppaasta…

Haluatko syödä terveellisesti? Lataa opas, niin tiedät

Tylsää?

Diettaaminenko ei sitten ole tylsää ja se, että ensin saat kilot pois..

Sitten ne tulevat takaisin? Sehän se vasta tylsää on ja homma pitäisi aloittaa taas uudelleen alusta.

Ymmärrän kyllä…

Kun yrittää rakentaa raameja terveelliselle ravitsemukselle, fyysisen kunnon kehittämiseksi ja aineenvaihdunnan tukemiseksi pitkässä juoksussa – voi se kaikki olla tylsää.

Vaatii aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Tulokset voivat näkyä hitaammin, sekin voi lisätä haastetta omaan ajatteluun, koska muutosta halutaan nopeasti! Mutta onko se ainut keino motivoitua? 

Voiko tuloksia saada aikaan nopeasti?

Tee harjoittelusta ja ravinnosta tuloksellista

Alat syödä 

Mitä tapahtuu, kun lopettaa dieetti-ajattelun ja alkaa syödä riittävästi niin, että voi kuitenkin polttaa rasvaa – jos niin haluaa

Kun on energiaa ja jaksaa treenata. Tämä tarkoittaa sitä, että omaa kehoa pystyy haastamaan parempiin suorituksiin ja se kehittää kuntoa eteenpäin. Kunnon kohoaminen taas voi motivoida todella paljon ja antaa onnistumisen kokemuksia.

Pystyt kehittämään lihasmassaa ja muokkaamaan kehoasi. Tämä mahdollistaa entistä timmimmän kehon, koska mitä enemmän kehossa on lihasmassaa, sen timmimpi keho on jo itsestään.

Vastaavasti vertaa, että olet kitukuurilla, et jaksa treenata samalla tehokkuudella. Itseasiassa kulutat vähemmän energiaa.  Tämä voi syödä motivaatiota ja mielenkiintoa liikuntaa kohtaan. Kohta ei huvita tehdä yhtään mitään

Mieliteot pysyvät paremmin loitolla ja syöminen pysyy paremmin tasapainossa, ”hallinnassa”. Syödään riittävästi puhdasta ruokaa, herkkuhimot vähenevät aivan itsestään.

Tätä kautta voi oppia tasapainoa ja järkeä herkuttelun suhteen. Eli kaikkia maailman herkkuja ei tarvitse olla syömässä jatkuvasti, vaan harkiten. Ei siis enää elä herkuilla, vaan monipuolisella ruoalla.

Kaloritkin jopa tippuvat viikkotasolla, vaikka miinuskaloreilla ei olisikaan – Tämän saa aikaan se, kun saadaan järki päivittäistä ravitsemusta kohtaan.

Tämä taas voi mahdollistaa huomaamatta rasvanpolton ja kiinteytymisen ihan itsekseen. Keho myös hakee sitten ominaispainon jossa sen on hyvä olla.

Nukut todennäköisesti paremmin ja olet energisempi. Jaksat siis yleisesti paremmin. Mielesi ja mieliala pysyy parempana.

Kuulostiko äskeinen huonolle? Omiin korviin ja ajatteluun nähden ei!

ja kaikesta tästä ja itsesi kehittämisestä lisää…

Haluatko syödä terveellisesti ja treenata, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle?

Tsekkaa palveluni…PALVELUT

Sinua voi kiinnostaa oppaan lisäksi…

Miten laihtua – parhaat vinkit laihduttamiseen

Tykkää ja jaa!