Kun haluat saada aikaan jotain on tärkeää asettaa itselleen selkeät tavoitteet! Tavoitteet kannattaa kuitenkin pitää realistisina, jotka on mahdollista saavuttaa!

Mitä ylemmäs nostat rimaa, sen vaikeampaa sinne pääseminen on! Etene siksi, step by step, kohti sitä mitä haluat saavuttaa..

Toinen meistä haluaa polttaa rasvaa, toinen saada lisää lihasmassaa ja voimaa, toinen vain voida todella hyvin omassa kehossaan ja elämässään = Olla onnellisempi, toinen haluaa vain näyttää siltä mille haluaakaan, jne. Tavoitteita riittää ja niitä löytyy..

Tavoitteesta riippumatta, kaikki tavoitteet ovat yhtä tärkeitä, ei ole siis yhtä ja ainoaa oikeaa.

Lopeta A ja B piste ajattelu.

Tämä tarkoittaa sitä, että ravitsemusta, liikuntaa, kuntoprojektia ja elämää mietitään, kuten joitain työprojektia. On siis Lähtöpiste A ja päätepiste B. (Alku ja loppu).

Rantakunto, bikinikunto, kesäkunto, kisakunto… kesiä tulee, kesiä menee!

Miksi ihmeessä jahdata jotain hetkellistä, kun voi jahdata jotain pysyvää? Ravitsemuksessa esim: Tärkeää on miettiä, että ravitsemus ei pääty pisteeseen B, vaan matka jatkuu myöhemmin, kun esim painonpudotuksen tavoite on saavutettu.

Miksi lyödä hanskat tiskiin ja palata takaisin ahmimaan ruokaa? Äkkiä huomaa olevansa takaisin lähtöpisteessä josta lähti ja kilot tulevat helposti korkojen kera takaisin jos asioita tehdään ulkoisten syiden takia.

Realismia..

Tavoite pitää olla aina mitattavissa, että tietää tapahtuuko edistymistä! Mistä muusta voit tietää, että menet oikeaan suuntaan?

  • Tuleeko lisää lihasta? Voimaa?
  • Palaako rasva, kapeneeko vyötärö?
  • Oletko miten energinen? Jaksatko arjessa?
  • Mikä on mielialasi? Kiinnostaako liikunta ja terveellinen ravitsemus?
  • Nukutko hyvin vai huonosti?

jne..

Tärkeänä asiana mikä on juuri sinun lähtötasosi mistä lähdet liikkeelle? Jos vertaat itseäsi siihen bikini barbiin tai rantojen adonikseen, niin se ei kannata. Mieti mitä voit juuri nyt saavuttaa juuri nyt ja helpoiten ja mikä voi tomia juuri sinulla? Mihin pystyt varmasti sitoutumaan? Jos asetat tavoitteeksi käydä salilla 6x viikossa, niin miten perheellisen aika riittää siihen kaikkeen? Ole siksi realisti ja tiedoksi, vähempikin riittää 😉 Harvat meistä ovat kuitenkaan ammattiurheilijoita ja ammattilaiset osaavat yhden tärkeän taidon? Nimittäin levätä riittävästi…

Kunnon tavoite on myös sellainen, että tavoite on selvä, mutta kiire ei ole mihinkään, vaan on aikaa mennä eteenpäin, saada aikaan muutoksia, edetä rauhassa, itseään kuunnellen ja ottaa huomioon myös, että elämässä sattuu ja tapahtuu. Eteen tulee mutkia, joskus voi joutua hölläämään kaasua, joskus sitä taas voi painaa enemmän..

  • -30 kg painoa pois!
  • 200kg maastaveto?
  • Bikinikuntoonko?

Mitä tämä kaikki vaatii? Periksiantamattomuutta, asioiden säännöllistä toistamista, selkeää suunnitelmaa, aikaa, vaivaa, sillä mikään ei tule ilmaiseksi ja tekemättä mitään..

3 kuukaudessa voi kyllä saada painoa pois sen -10kg tai jopa enemmänkin, se on ihan ok, mutta sitten se kaikki muu…

Asioita kannattaa nähdä myös pidemmälle kuin mitä omat varpaat ovat. Jos esim tavoitteenasi on laihtua -20kg, niin se -20kg voi tuntua todella kaukaiselle. Ihan sama kuin katsoisit Helsingin rannalta kohti Tallinnaa. Matka on etenkin soutaen pitkä..

Tavoite kannattaa jakaa siksi osiin ja edetä askel kerrallaan.

Jos mietit, että laihdut vaikka -2kg/kk, niin se tekee -24kg vuodessa. Jos taas vedät hampaat irvessä pakolla joka aamu tyhjällä vatsalla aamulenkkiä rasvanpolton toivossa ja kunto ei etene vaikkapa nyt väsymyksestä ja liiasta yrittämisestä johtuen, niin sitä tuskastuu helposti…

Vaikka tavoite jonka olet asettanut voi olla kohdallesi ihan realistinen ja mahdollinen. Aseta siksi tavoitteesi maltilla ja annostele asioita kohtuudella elämääsi..

Jos joku on vahva, jos joku on saanut jotain aikaan, niin ei se lopputulos tule sormia napsauttamalla.

Kaikki heti minulle nyt… Se ei johda mihinkään pysyvään!

Siksi kuuntele itseäsi, kuuntele mieltäsi, kuuntele mitä todella tarvitset, osaa ja opettele tarvittaessa rakastamaan itseäsi, haluamaan itsellesi parasta, liiku alkuun kohtuudella, lisää liikuntaa tarvittaessa kunnon kohotessa, opettele syömään riittävästi ja säännöllisesti, panosta uneen…

Tavoittele yksinkertaisesti hyvää ja energistä oloa, koska silloin jaksat jahdata myös omia tavoitteitasi paremmin!

Tärkeänä asiana, muista elää! Älä unohda sitä!

Ps. Jos sinulla on käyttämättä liikuntasetelejä, niin verkkokaupastani löydät lahjakortit pukinkonttiin ja voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksuvälineillä 😉 

Muista myös ilmaiset ladattavat ohjeet ja kotitreeni ohjelma naisille 😉

Paina ja lataa tästä! Paina ja lataa tästä!

Paina ja lataa tästä!