fbpx

Tykkää ja jaa!

Onnellisuus elämässä – haluatko olla onnellinen?

Kyllä vai ei? Kukapa ei haluaisi olla onnellinen? Tähän olisi juuri helppoa vastata! Onnellisuus elämässä? Mitä se on ja voinko olla onnellinen? Asia ei ole kuitenkaan niin suoraviivainen ja mustavalkoinen.

Onko yleensä olemassa jokin tietty piste tai määritetty tavoitetila, jonka saavutettuaan ihminen voisi automaattisesti sanoa olevansa onnellinen ja vastaavasti jos taas ei saavuta tätä tiettyä tavoitetilaa, ei voi sanoa olevansa onnellinen.

Eikö meillä kaikilla onnellisuuden taso vaihtele eri tilanteiden, elämän eri vaiheiden ja tilanteiden mukaan. Juuri sen mukaan missä olemme juuri sillä hetkellä menossa. Määrittääkö sekään sitten kaikkea ja jos joku asia ei olekaan aivan kuten haluaa, niin voiko silloinkaan sanoa, että ei voisi kuitenkaan olla onnellinen?

Elämässä kun voi olla samalla kertaa asioita jotka tuottavat iloa, onnellisuutta, mutta vastaavasti myös asioita jotka eivät tuota.

Eikö tällöin kannattaisi miettiä asiaa niin, että mikä voisi lisätä omaa onnellisuutta elämässä? Miten voisi saada asiat siihen pisteeseen, että esim. vuoden päästä voisi olla tyytyväisempi elämäänsä ja olla nykyistä onnellisuuden tasoa onnellisempi ihminen?

Todellisuudessa näin ei näytä olevan, siksi tulisikin kysyä itseltään “Miten voin tulla ja olla onnellisempi ihminen?” tai “Kuinka voin olla vuoden päästä nykyistä onnellisuuden tasoa onnellisempi?”.

Onnellisuus elämässä on ennen kaikkea prosessi, johon itse voimme tekojemme avulla vaikuttaa ja se jos mikä pitäisi olla tärkeää oman elämänsä kannalta…

Olla onnellinen! Kukapa ei sitä haluaisi? Onnellisuus, kun lisää henkistä hyvinvointia ja edelleen sitä kautta fyysistä hyvinvointia.

Mitä onnellisuus merkitsee juuri sinulle?

Mitä tuottaa sinulle onnellisuutta?

Mitä moni tavoittelee?

Moni ihminen asettaa onnellisuuden ulkoisten asioiden varaan. Onko mikään ulkoinen tai aineellinen kuitenkaan ikuista? Ei ole valitettavasti…

Uusi koti, uusi auto, uusi lomamatka, parisuhde, unelma duuni jne. Mitä tapahtuu kun pihassa seisoo sitten se uusi uudenkarhea Audi tmv? Lisääkö se onnellisuuden tasoa? Kyllä se voi tiettyyn pisteeseen asti tehdä senkin, iloa, hyvää fiilistä ja vaikka mitä..

Mitä tapahtuu, kun Audilla ajaa tietyn hetken? Onnellisuuden taso laskee, madaltuu ja palaa takaisin lähtöpisteeseensä. Eli käytännössä siihen mikä se oli juuri ennen ostopäätöksen tekemistä…

Tästä voi seurata edelleen se, että iskeekin tyytymättömyys tähän ulkoiseen asiaan liittyen. Se ei annakkaan enää ns. samoja kiksejä, tuntuu samalta, tylsältä, haluaa uutta ja hakee lisää fiilistä…

No mitäs sitten, eikun uutta autoa alle ja menoksi. Hetken päästä sama voi olla uudelleen edessä eli alun jälkeen onnellisuuden taso palautuu taas siihen pisteeseen josta se lähti liikkeelle…

Ja kyllä, voihan sekin olla kivaa jos on kova auto ja jos sitä arvostaa, mutta pointti onkin se, että rakentaako elämäänsä ulkoisten asioiden varaan 😉 Rahalla saa, se helpottaa elämää. Mutta edelleen kysymys, onko se koskaan pysyvää?

Se, että tavoittelee jotain ei ole väärää, mutta voiko se kaiken tavoitteleminen viedäkin harhaan ja johtaa alunperin selvältä vaikuttaneelta tieltä väärään suuntaan?

Asioita kannattaa siksi punnita ja pohtia monessa valossa. Sinä itse tiedät ja olet kyllä elämäsi paras asiantuntija… mutta se voi vaatia joskus pysähtymistä, omien arvojen tarkennusta ja selvittämistä mitä haluaa?

Onnellisuudesta merkitykselliseen elämään!

Mikä voi olla hyvä elämä joka voi lisätä onnellisuutta? Se on sellainen elämä jonka kokee itselleen juuri tarpeeksi merkitykselliseksi. On siis syyt olemassa elämän ja asioiden suhteen. Tämä voi lisätä suoraan onnellisuuden tasoa ja vaikuttaa positiivisesti henkiseen hyvinvointiin liittyen.

Merkityksellisyys vastaavasti voi lisätä mielihyvää. Mielihyvän vaikutukset ovat suoraan positiiviset ajattelunkin suhteen. Terveys, toimiva parisuhde kaiken sen suhteen mitä se pitääkään sisällään voi lisätä mielihyvää, perhe, lapset, työ jolla on merkityksensä ja jonka kokee mielekkäänä. Harrastukset, itseensä panostaminen, omien arvojen mukaan eläminen jne… Kaikki tämä voi tuottaa suurta tyydytystä ja sitä kautta lisätä mielihyvää ja onnellisuutta..

Ollakseen onnellinen kannattaa siksi pyrkiä miettimään mikä lisää merkityksellisyyttä elämäänsä liittyen pitkässä juoksussa. Ei hetkellisesti…

Hetken huuma on aina ohimenevää, liittyipä se sitten mihin tahansa. Syöt esim jotain hyvää, se kyllä voi lisätä nautinnon määrää eksponentaalisesti vaikka miten, mutta ruoankin tuottama mielihyvä ja nautinto on hetkellistä…

Riskinä on myös, että mielihyvä haihtuu, iskee morkkis (jota ei pitäisi tuntea ja kokea) ja mieliala laskee… Tämä ei lisää vastaavasti onnellisuuden tasoa, ei etenkään jos kokee tekevänsä asioita itseään vastaan ja omia arvojaan vastaan.

Mikä vaikuttaa suoraan onnellisuuden tasoomme?

  1. Se mitä teemme, miten toimimme, arki, toimivuus ja rutiinit
  2. Ympäristö ja sen hetkiset olosuhteet jossa elämme

Näistä voimme erityisesti vaikuttaa kohtaan 1. Oma toimintamme ,valinnat jne. Moni asia on lopulta kiinni meistä itsestämme.

Ympäristöön ja vallitseviin olosuhteisiin jne, emme voi aina itse vaikuttaa. Se mitä ympärillämme tapahtuu on tapahtuakseen. Asioita voi pyörittää vaikka miten omassa mielessään, mutta auttaako se yhtään mitään tai mihinkään?

Vastaavasti voit itse käytännössä vaikuttaa siihen mitä ruokaa syöt Monelta menet nukkumaan? Missä ja miten treenaat jne…

Voiko olla onnellinen?

Mitä tapahtuu, kun elämässä asiat eivät mene juuri sinun toiveittesi mukaisesti? Jäätkö paikalleen suremaan, murehdit asioita vai yritätkö nousta ylös ja mennä eteenpäin ja ajatella positiivisesti?

Jos pystyt ajattelemaan enemmän myönteisesti, kuin negatiivisesti, niin positiivisten ajatusten suhde on voitollisempi ja mitä paremmin mielesi on tasapainossa ja hallinnassa, vaikuttaa sekin onnellisuuden kokemuksiin ja tunteeseen…

Vastaavasti jos koet, että koko elämä on yhtä taistelua ja pelkkää negatiivisuutta, niin sehän vähentää luonnollisesti onnellisuuden tunteita. Tällöin juuri kannattaisi miettiä voiko asioille tehdä jotain ja niin, että voisi juuri olla onnellisempi omassa elämässään…

Onnellisuuden tasohan siis vaihtelee sen mukaan missä vaiheessa elämää olet, mitä tapahtuu ja mihin voi itse vaikuttaa. Kaikkeen ei voi vaikuttaa ja joskus tulee rapaa tuulettimeen..

Kyse on silloin siitä miten nopeasti saa itsensä takaisin ns. Jaloilleen ja palautuu kohtaamistaan vastoinkäymisistä…

Osaako tarttua hetkeen ja nauttia siitä mitä itsellä on juuri nyt tässä tilanteessa elämää…

Asia kuin asia näyttäytyy monessa valossa. Valkoista ja mustaa. Sanotaan, että joku voi ajatella mustavalkoisesti, nähdä asioissa vain kaksi vaihtoehtoa. Kyllä ja ei, oikea ja väärä. Usein meidän ihmisten on luonnostaan helpompaa nähdä vain ne negatiiviset asiat, asiat jotka eivät ole kunnossa, asiat jotka voisivat olla paremmin. Tämä voi suoraan ruokkia negatiivisuuden kierrettä…

Mitä negatiivisempi ihminen vastaavasti on niin sen negatiivisemmin sitä oikeastaan alkaa suhtautua vähän kaikkeen… Tämä taas nakertaa elämänlaatua ja heikentää onnellisuutta.

Onnellisuus elämässä – joskus tai jopa usein, helpommin sanottu kuin tehty, tiedän…

Ihmisiä me olemme kaikki. Kuitenkin asioilla on puolensa. Voiko siis nähdä niissäkin asioissa, jotka kokee negatiivisina jotain hyvää?

Ei helppoa, mutta se on kannattavaa. Mitä positiivisemmin pystyy suhtautumaan olipa mitä tahansa, niin sen paremmin sitä voi muutenkin elämässään.

Kysymyksiä joita kannattaa pohtia vakavissaan:

  • Osaatko arvostaa juuri nyt tässä hetkessä sitä mitä sinulla on?
  • Unohdatko nauttia siitä mitä sinulla on juuri nyt?
  • Onko onnellisuudesta tullut sinulle pakkomielle?
  • Pyritkö jatkuvasti tekemään asioita ”narkkaamaan”, jotka lisäävät hetkellisesti onnellisuuttasi, mutta ei tuota kuitenkaan pysyvämpää tyydytystä, merkitystä ja onnellisuutta?
  • Mitä onnellisuus merkitsee juuri sinulle?

Toivon sinulle kaikkea hyvää ja onnellisuutta, kukapa ei haluaisi olla onnellinen ja voida hyvin!

Ps. Jos sinulla on käyttämättä liikuntasetelejä, niin verkkokaupastani löydät lahjakortit  ja voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksuvälineillä 😉

Katso myös PALVELUT ja muista myös ilmainen treeniohjelma naisille ja oppaat! 

Paina ja lataa tästä! Paina ja lataa tästä!

Paina ja lataa tästä!

Lisää tekstejä, jotka voivat kiinnostaa sinua: 

Pelottaa ja ahdistaa – Mitä voin tehdä?

Minut löydät myös facebookista

Facebook

Instagram

http://instagram.com/ptanttirossi

Tykkää ja jaa!