”Oikean” kokoinen ja näköinen Pt?

Saako Pt olla ylipainoinen? Pitääkö Pt:llä näkyä vatsalihakset? Pitääkö Pt:llä olla timmit ja pyöreät pakarat?

Kertooko se, että Pt on itse ”tikissä” ammattitaidosta? Kertooko se, että Pt on itse urheillut, kilpaillut ammattitaidosta? Onko ns. Katu-uskottavuudella väliä?

Välillä saa lukea sosiaalisen median ihmeellisestä maailmasta siitä, että jos Pt, ei ole timmi, niin Pt ei osaa mitään..

Tätä keskustelua käydään myös meidän liikunta-alan ammattilaisten keskuudessa aika-ajoin.

Onko ulkonäöllä sitten niin iso merkitys? Mitä sinä olet mieltä?

Lihava vai timmi Pt?

Meitä Personal trainereita on moneen junaan myös ulkoisten avujen suhteen.

Kaikilla saa myös olla asian suhteen omat mielipiteensä. Osa palkkaa Pt:n joka on itseään = asiakasta kovemmassa kunnossa ulkoisen olemuksensa suhteen. Osalle taas tällä asialla ei ole mitään merkitystä!

Osa hyödyntää ulkonäköään valmennusten myynnissä. Etenkin tämä tulee esille näissä kaikissa pakara, sun muissa booty-ohjelmissa. ”Treenaa itsellesi ultimaattiset pakarat”. Tehotreenin hinta nyt vain 19,90 €… Sitten myynti-ilmoitukseen laitettu kuva naisesta joka kyykkää tai tekee jotain muuta pakaraa aktivoivaa harjoitusta.

Ulkonäkö myy, mielikuvat myyvät. Timmi kroppa ja kurvit. Mitäs jos johonkin kuvaan liitettäisiin mukaan se ylipainoinen ”lihava” Pt… Kärsiikö uskottavuus? Entäs jos tämä Pt, tietääkin oikeasti miten saada lihasmassaa ja voimaa pakaroihin?

Me elämme hyvin ulkonäkökeskeisessä maailmassa. Some, lehdet, netti jne. Ulkonäköä arvostellaan. Tätä tapahtuu suuntaan jos toiseen.

Itse olen kohdannut tätä, että jos on kovemmassa iskussa, niin sekään ei ole aina hyvä 🙂 Tavallaan se henkilökohtaisesta asiasta, eli ulkonäöstä tuleekin julkinen ja riistaa.

”Mikä tuokin luulee olevansa jne.” ”Näyttääpä kauhealle” jne. Tällaista olen saanut kuulla itsekin vuosien saatossa 🙂

Oma suhtautuminen tähän ja tällaisiin kommentteihin on EVVK!

Mutta mielikuvat. Jos joku on Ns. Iskussa, tikissä. Siitä tulee helposti se mielikuva, että kyllähän tuon on pakko toimia itsellekkin.. Mutta asia ei aina mene niin!

6-7 liikettä pelkkää persetreeniä ja kaikki hienot muodikkaat liikkeet yhdistettynä kuminauhoihin jne… Kyllähän sillä saadaan toki kiva polte pyllyyn, mutta…  Keskitytään nyt tähän aiheeseen, tämä menee muuten liikaa pyllyilyyn..

Arvo ja osaaminen ulkonäön mukaan?

Oman arvon ei pitäisi rakentua ulkoiseen olemukseen. Toki jos harrastaa Fitness urheilua, kehonrakennusta tmv, niin arvo määräytyy juurikin ulkonäön mukaan ja se on osa sitä lajiin kuuluvaa arvostelua. Se nyt vain sattuu kuulumaan siihen…

Siinä, kun ei vähä riitä, vaan tavoite on pyrkiä lähelle omaa optiaalista maksimiaan ulkonäön ja oman kehon suhteen.

”Lisää lihasta, rasvaa vähemmälle jne”

Sepä se onkin raadollista ja monen psyyke ei sitä kestä, että toiset ihmiset määrittävät sinun kehosi, ulkonäkösi paremmuuden mukaan. Siinä voi olla mielenterveys melkoisella koetuksella…

Samaa voi kokea myös Pt…

Kun toimii hyvinvointi, liikunta, terveys alalla ja puhuu toisille liikunnan ja ravinnon ilosanomaa, niin siitä voi muodostua paineita oman ulkonäön suhteen.

Olen keskustellut tästä aiheesta muutamien Pt:n kanssa ja siellä taustalla voi piillä ajatus, että ”riitänkö minä”, ”olenko tarpeeksi uskottava”, ”olenko tarpeeksi hyvässä kunnossa”, ”miten voin kertoa muille terveellisestä ravisemuksesta, kun olen itse ylipainoinen”, ”entäs jos en olekkaan tarpeeksi timmi”,  ”mitä ihmiset ajattelevat minusta”?

Näkyykö vatsalihakset ja onko maastaveto 200kg, ei pitäisi olla ammattitaidon mittari. Eihän mäkihyppyvalmentaja ole itse välttämättä paras hyppäämään…

Voiko joku toinen ihminen myöskään määrittää sen miltä jonkun Pt:n pitäisi näyttää? Ei, ulkonäkö, kuten ihan normaalissa elämässä on vain lopulta kuori siitä ihmisestä itsestään…

Melkoisen raadollista ja silti asialla on toinenkin puoli, nimittäin = Ulkonäöllä on myös väliä tiettyyn pisteeseen asti?

PT – on itsensä käyntikortti

Kyllä Pt on myös sitä ulkoisesti!  Yleisesti siisti olemus, siistit vaatteet jne. Eli tätä ulkonäkökeskeisyyttä tiettyyn pisteeseen asti.

Mutta tarkoittaako se sitten muuten sitä, että mitä paremmassa kunnossa sä olet ulkoisesti, niin sitä parempia tuloksia sinä myös saat muille? Tarkoittaako se sitä, että Pt:n pitää olla rasvattomassa kondiksessa 24/7 365 päivää vuodessa?

Se, että sä oot Pt, niin ihmiset seuraa sua eri tavalla. Katsoo myös sitä ulkonäköä, ulkoista habitusta. Etenkin jos joku haluaa sitä lihasta ja voimaa, niin voidaan tsekkaa, että onko se itse missä kunnossa ja liikkuuko rauta miten? Kyllähän sekin tietty kertoo aina oman tarinaansa jne…

Esimerkiksi voimaharjoittelun ja kehonmuokkauksen suhteen, niin kyllä sitä moni hakeutuu juuri sille Pt:lle valmennukseen kenellä on riittävästi kompetenssia ja annettavaa… tietyt meriitit ja näyttää myös sen, että asiakkaat saaneet tuloksia aikaan.

Mutta entäs sitten se kenellä ei olekaan isot hauikset, vaan enemmän ”narut”? Osaako se nyt varmasti saada mulle mun haluamani käsivarret tai pakaraan muotoa? Asia ei ole tässäkään niin mustavalkoinen…

Jokaiselle löytyy varmasti juuri se oma Pt…

Ihmisiä on maailmassa jotain 7,5 miljardia… Melkoinen määrä meitä täällä tallustaa. Tärkeintä tässä on se, että me kaikki olemme erilaisia!

Siksi jokaiselle ihmiselle löytyy varmasti se oma sopiva Pt. Jos joku haluaa palkata Jari Mentulan tai sen timmeimmän mimmin, niin se myös tekee sen. Toiset taas pelkäävät isoja lihaksia, ja hakevat ihmistä joka on enemmän myös ulkoisesti sellainen johon voi myös itse samaistua parhaiten.

Monet ihmiset kyllä panevat merkille Pt:n oman suhtautumisen fiksuihin ajatuksiin ravitsemusta, liikuntaa ja yleisesti hyvinvointia kohtaan. Sekin on osa käyntikorttia…

Meille kaikille ihmisille on tärkeää pitää itsestämme huolta. Voida hyvin itsemme kanssa fyysisesti ja henkisesti. Tärkeää Pt:lle on siksi elää sen mukaan mitä muille opettaa, eli omien oppiensa mukaan.

Se jos Pt vetää jatkuvalla syötöllä roskaruokaa ja puhuu sitten vastaavasti terveellisen ruoan puolesta, ei treenaa jne, ja sitten kannustaa toisia toiminaan toisin kuin itse, niin kyllä se suo pahasti uskottavuutta. Toki mikään natsi ei kannata olla ja ihminen se Pt:kin on… 😉

Mutta kerta on hyvinvoinnin ammattilainen, niin mielestäni sen pitäisi näkyä omassa elämässään liikunnan, ravinnon ja hyvinvoinnin suhteen… Sitä kautta se näkyy myös siinä miltä Pt näyttää? Nimittäin miten ihminen voi itsensä kanssa ja onko sinut itsensä kanssa? Siinä ei sitten ole kyse onko timmi, vai vähemmän timmi = vaan se, että voi hyvin henkisesti, niin se näkyy myös eteenpäin ulkoisesti…

Muista! Minun, sinun, eikä kenenkään muunkaan ihmisen arvo tai osaaminen pitäisi määräytyä ulkonäön mukaan, vai mitä?

Ps. Jos sinulla on käyttämättä liikuntasetelejä, niin verkkokaupastani löydät lahjakortit pukinkonttiin ja voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksuvälineillä 😉 

Muista myös ilmaiset ladattavat ohjeet ja kotitreeni ohjelma naisille 😉

Paina ja lataa tästä! Paina ja lataa tästä!

Paina ja lataa tästä!