Tykkää ja jaa!

Riitänkö minä tällaisena?

Kehonkuva on se ajatus ja käsitys joka ihmisellä on omasta kehostaan. On heti tärkeä ymmärtää, että oma kehonkuva ei ole välttämättä sitä, mitä itse ajattelee sen olevan muiden ihmisten silmissä.

Oman vartalon, kehonkuvan ja painon tarkkailu koskettaa varmasti jokaista naista jossain vaiheessa tai jopa useammin elämänsä varrella.

Monella voi olla tunne, että on jotenkin ”vääränlainen”, ”väärän kokoinen”, ”väärän muotoinen” jne..

Isona syynä kaikkeen tähän on median luoma armoton ja osittain mahdotonkin naiskuva ja kauneusihanne naisenkehosta. Tämä voi asettaa kohtuuttomia paineita siitä miltä minun ”tulisi” näyttää, että olisin mukamas ”oikeanlainen”..

Armoton media pyörittää samalla kertaa hurjaa Fitness, dieetti, laihdutus, muoti- ja kauneusteollisuutta, jossa liikkuu miljardeja rahaa. Se kaikki yrittää määrittää sen millainen ihminen koetaan kauniiksi, suosituksi, hyvinvoivaksi (vaikka ei välttämättä sitä olekkaan), seksikkääksi, ihmiseksi joka on vahva, omaa itsekuria jne.

Ajatellaan myös, että menestyminen on = laihuus ja se on edelleen sama kuin onnellisuutta!

Ihmisten ahneus, kiinnostus rikastumiseen, rahaan on ollut läpi historian suunnatonta ja kaikella sillä ahneudella on saatu aikaan paljon pahaakin.. Kaikki mikä näkyy ei suinkaan ole vilpitöntä ja moni ei välttämättä ole puhtaiden tarkoitusperien mukaan liikenteessä.

Mitä tämä median luoma kehonkuva ja ihannekuva naisista voi sitten aiheuttaa? Stressiä, ahdistusta, tyytymättömyyttä itse kohtaan, unettomuutta, itsensä järjetöntä vertaamista muihin, mielenterveysongelmia, syömishäiriöitä, vääristynyttä kehonkuvaa, heikentää seksuaalisuutta, aiheuttaa ylitreenaamista, ravitsemuksen liiallista kontrollointia ja yleisesti tarvetta kontrolloida ja rajoittaa liikaa omaa elämäänsä jne..

…että riitänkö minä?

Nainen joutuukin elämään ulkonäkökeskeisessä maailmassa. Maailmassa, jossa ihmisen arvoa määritetään ja mitataan ulkonäön perusteella. Tämän jos mikä lisää vääristynyttä suhdetta omaan kehoon liittyen.

Laihuus voi olla epätervettä

Laihuuden ihannointi!

Tiedätkö, että vuonna 1940 – 1950 luvulla naisen ihannevyötärön ympärys oli 55-60 cm. Vastaavasti nykyään Suomessa naisen vyötärönympärys on keskiarvollisesti n. 80 cm.

Vastaavasti 1800 luvulla naisen vartalo vedettiin tiukaksi korseteilla, että näyttäisi mahdollisimman hoikalta.

Toki, vyötärönympärys on kyllä hyvä mittari mittaamaan terveyttä sekä miesten, että naisten kohdalla ja se kertoo enemmän kuin esim vaaka.

Luojan kiitos, onneksi tuosta 40-50 luvun ”ihanteesta” on päästy eroon. Rajansa nyt kaikella! Tämä vaikka edelleen 60 luvusta eteenpäin onkin ihannoitu hoikkuutta ja järkyttävääkin laihuutta.

Onneksi 2000 luvulla laihuuden rinnalle on kuitenkin tullut enemmän järkevämpää ja terveempää ajattelua ja suhtautumista naisten vartaloihin liittyen. Yhtenä syynä tähän on naisten lisääntynyt kiinnostunut lihaskuntoharjoittelua ja terveellistä syömistä kohtaan.

Kehopositiviisuus

Kehopositiivisuus

Viime vuosina on alettu samalla puhua Kehonpositiivisuudesta.

Body Positivy ajatuksen takana on se, että ihan jokaisen ihmisen keho on juuri sellaisenaan hyväksyttävä ja yhtä arvokas! Ei ole siis olemassa yhtä ja ainoaa ”oikeaa” ihannekehoa… eikä myöskään jotain tietty kehonkuva jonka malliin kaikkien pitäisi mennä!

Tällainen keskustelu on tervettä. Epäterveellisempää olisi jatkaa syyllistävällä linjalla.

Fakta on kuitenkin se, että Suomessa naisista yli 50% on ylipainoa ja miehillä vastaavasti yli 60%. Taitaa tosin nykyään luvut olla vieläkin korkeammat…

Tilanne on se mikä se on ja se on vain hyväksyttävä juuri sellaisenaan. Turha sitä on asiaa lakaista maton alle. Kuitenkin se, että ihmisiä aletaan syyllistää asioista, ei johda yhtään mihinkään.

Positiivista tässä keskustelussa on myös se, että kannustetaan todella tiukkojen dieettien lopettamiseen ja ennemmin keskittymään terveellisten elintapojen opetteluun, samalla itsensä hyväksymiseen, arvostamaan itseään riippumatta siitä minkä kokoinen tai painoinen on.

Tämä on erityisen tärkeää, koska tällaisella positiivisuudella voidaan tukea pysyvämpää muutosta kohti terveellisempiä elintapoja ja painonhallintaa.

Negatiivista kehopositiivisuudessa on vastaavasti se, että lihavuuden terveyshaittoja voidaan vähätellä jne. Ylipaino, epäterveellinen syöminen, vähäinen liikunta, alkoholi, tupakointi jne. Voi aiheuttaa useita elintapasairauksia jne. Siksi näihin asioihin on myös tarve suhtautua vakavasti ja silti se ei tarkoita, että pitäisi syyllistää ketään kehonkuva, koon tai muun mukaan tai ei voisi ajatella asioista positiivisesti ja antaa jokaiselle tilaa hengittää!

Terveyttä lihaksista!

2000 luvulla naisten kiinnostunut erityisesti kuntosaliharjoittelua, lihasten kehitystä ja kehonmuokkausta kohtaan on lisääntynyt. Hyvä niin sillä olennaista kaikessa on lihakset ja onko niitä vai eikö ole…

Voidaan todeta, että:

Lihakset ovat uusi musta!

Mitä parempi lihaskunto, niin sen parempi toimintakyky. Lihakset auttavat ihmistä selviämään elämästä paremmin hengissä! Toki tulee hetki, että me kaikki lyödään pitkää viivaa, mutta tarvitseeko sitä aikaistaa, eikö olisikin parempi, jos vielä 80 vuotiaana voisi todeta, että olen muuten hyvässä kunnossa, laittaa tossut jalkaan ja lähteä tekemään maastavetoa 😉

Hei sinä nainen siellä! Tiedätkö mikä kannattaa?

Se on treenaaminen, mene siksi ihmeessä sinne kuntosalille tai tee lihaskuntoharjottelua vastaavasti kotona! Ja jos sinua pelottaa, että lihakset kasvavat ”liian isoiksi”, niin voin kertoa, että +95 % ei ole sitä riskiä olemassa.

Uskalla treenata sopivan kovaa!

1. Treenaa tarpeeksi isoilla painoilla ja lopeta se 2 kg käsipainojen käyttäminen! Sopivan raskaat raudat tehostavat aineenvaihduntaa, lisäävät energiankulutusta, aktivoivat hormoni toimintaa jne.

2. Lihaskunto- ja kuntosaliharjoittelu voi vaikuttaa positiivisesti minä kuvaasi, kehonkuvaan liittyen. Itseluottamus voi lisääntyä.

3. Bonuksena, jos kokee sen sitten syystä tai toisesta tarpeelliseksi, että haluaa muokata omaa kehoaan, niin kuntosalitreenaaminen vahvistaa, kehittää voimaa ja mahdollistaa sen. Tämä jos sen kokee vain itselleen tarpeelliseksi, kunhan muistaa, että itseään kannattaa rakastaa ihan juuri nyt sellaisena mitä on!

Rakkaus itseään kohtaan, kun voi saada myös haluamaan itselleen parasta mahdollista. Mutta se en ole minä joka sen määrittää mitä sinä tarvitset, se pitää sinun itsesi tietää ja toimia sitten omien arvojen mukaan…

4. Lihaskuntotreenaaminen ylläpitää terveyttäsi, parantaa sitä, parantaa unenlaatua, vähentää stressiä, auttaa jaksamaan paremmin elämässä, vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen jne.

Unohda some, yritä olla vertaamatta itseäsi muihin, elä itsesi näköistä elämää, rakasta itseäsi ja muista pitää itsestäsi huolta liikunnan, ravinnon, jaksamisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kautta!

Jokainen meistä on arvokas ja sinä riität!

Ps. Jos sinulla on käyttämättä liikuntasetelejä, niin verkkokaupastani löydät lahjakortit  ja voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksuvälineillä 😉

Muista myös ilmaiset ladattavat ohjeet ja kotitreeni ohjelma naisille!

Paina ja lataa tästä! Paina ja lataa tästä!

Paina ja lataa tästä!

Katso myös tarjoamani palvelut

Tykkää ja jaa!